Te întrebi dacă curăţarea măştii CPAP îţi îmbunătăţeşte sănătatea? Răspunsul este simplu, da, poate. Menţinerea sănătăţii este realizată prin eliminarea reziduurilor care sunt ascunse în masca CPAP, cum ar fi:

  • Uleiuri și reziduuri de pe piele;
  • Celulele pielii “moarte”;
  • Mirosuri neplăcute;
  • Murdărie;
  • Bacterii.

Acestea se adună în interiorul măștii CPAP, respirându-le noaptea după noapte vă pot compromite sănătatea.

Curățarea măștii CPAP nu numai că le elimină, protejând sănătatea dvs., dar ajută şi la extinderea duratei de viață a măștii, ceea ce înseamnă că necesită mai puține înlocuiri. În plus, ajută la menţinerea unui silicon mai bun pentru o utilizare mai confortabilă.

Pentru a menține curată masca CPAP și pentru a ajuta la extinderea duratei de viață a măștii, există două tipuri diferite de curățare care trebuie să aibă loc:

Curățarea zilnică

Curățarea săptămânală

Fiecare dintre ele implică pași diferiți și modalităţi diferite de curățare. Cu cât înțelegeți mai bine diferențele, cu atât vă puteți întreţine mai bine masca

Curățarea zilnică a măştii CPAP

Curățarea zilnică implică folosirea unor produse de curățare ușoară a măștilor concepute special (Şerveţele umede pentru masca CPAP), pentru a șterge interiorul măștii precum și zona în care se fixează pe față.

Acest proces elimină uleiurile, transpirația și bacteriile din mască, făcându-o mai sigură pentru o utilizare zilnică. Dacă utilizaţi un umidificator CPAP, ar trebui să eliminați zilnic apa rămasă și să umpleți umidificatorul cu apă curată și distilată zilnic. Acest lucru va ajuta la prevenirea patrunderii de bacterii în mască sau în aerul pe care îl respiraţi prin masca. Dacă ați fost bolnav, va trebui să vă spălați furtunul, filtrele și umidificatorul – în plus față de mască, zilnic pe durata bolii.

De asemenea, se poate folosi un dispozitiv special conceput pentru dezinfectarea zilnică a măştii CPAP: Lumin – dispozitiv dezinfectare măşti CPAP

Vezi oferta CPAP24 la produse pentru curatarea mastii CPAP

Curățarea săptămânală a măştii CPAP

Curățarea săptămânală a măştii CPAP necesită o dezinfectare mai atentă decât procesul tradițional de curățare zilnică. În loc să vă ștergeți masca cu Şerveţele umede pentru masca CPAP, va trebui să umpleţi o chiuvetă de apă călduţă (30 de grade) peste care se va adăuga săpun lichid urmând să înmuiați masca şi furtunul CPAP în apă cu cel puțin cinci minute înainte de a le spăla și clăti. Permiteți-le să se usuce la aer, poziţionaţi-le astfel încât să vă asiguraţi că toată apa va ieși din mască și furtun.

De asemenea, trebuie să clătiți filtrul reutilizabil (filtru de burete negru) în apă călduţă, stoarceți-l pentru a vă asigura că nu există praf sau apă rămase în filtru, apoi lăsați-l să se usuce. Nu spălați filtrul dispozitivului de unică folosință (filtru HEPA alb). Acesta trebuie înlocuit în conformitate cu instrucțiunile producătorului

Ce nu trebuie să folosiți când curățați masca CPAP

Nu folositi Înălbitori, Clor, Produse pe bază de ulei, Oţet sau Amoniac

Există foarte puţine produse pe piață pe care le puteți utiliza pentru a vă curăța masca CPAP și care să nu afecteze siliconul măştii, majoritatea produselor fiind dăunătoare pentru curăţarea acestor componente, inclusiv cele enumerate mai jos:

  • Înălbitor;
  • Clor;
  • Produse pe bază de ulei;
  • Oţet;
  • Amoniac;

Recomandare: nu țineți componentele CPAP la razele directe ale soarelui, acestea putând deteriora componentele CPAP.

Dispozitive pentru curăţarea măştilor CPAP ​

Există produse de curățare a măştilor CPAP pe care le puteți achiziționa dacă nu doriți să curatati zilnic masca așa cum este descris mai sus. Lumin – dispozitiv dezinfectare măşti CPAP, vă oferă oportunitatea de a vă bucura de avantajele măștilor CPAP complet dezinfectate cu mult mai puțin efort decât procesul de curatare zilnica. De fapt, acest dispozitiv face toată munca de sterilizare pentru dvs.

Cum funcționează Lumin? Detasaţi masca, umidificatorul și furtunul de dispozitivul CPAP și plasați-le în interiorul dispozitivului Lumin. Apoi dispozitivul face toată munca pentru dvs.. Când vă pregătiţi de culcare, veți avea toate accesoriile curate, dezinfectate și gata de utilizare.

Când cumpărați produse de curățat masca CPAP, asigurați-vă că nici unul dintre produsele pe care le achiziționați nu conțin substanţele: amoniac, clor, înălbitor, oțet etc. Acest lucru vă ajută să evitați deteriorarea neintenționată a măștii CPAP. 

Curățarea regulată a măștilor CPAP oferă o serie de beneficii. Unul dintre avantajele principale este că vă protejaţi sănătatea şi nu există acumulare de mirosuri neplăcute.

Apelaţi cu încredere la produsele CPAP24. Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ne contactaţi: 0755024024

Comada-le acum


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *