La fel ca întreţinerea oricărui echipament achiziționat, întreținerea dispozitivului CPAP este foarte importantă. Un aspect adesea trecut cu vederea este importanța, întreținerea și înlocuirea filtrelor dispozitivelor. Nu doar că este foarte important pentru sănătatea dvs. să schimbaţi în mod regulat filtrele dispozitivului, dar este, de asemenea, esențial pentru buna funcţionare a acestuia.

Importanța filtrelor CPAP

Schimbarea în mod consecvent a filtrului de aer CPAP are un efect pozitiv asupra calității somnului, precum și asupra sănătății globale a plămânilor. Protejarea investiției în dispozitivul CPAP va duce la o utilizare mai eficientă şi îndelungată a dispozitivului dumneavoastră. Prin această măsură de prevenire, puteţi economisi bani pe termen lung – cu cât aveţi mai mare grijă de componentele de filtrare a dispozitivului dvs., cu atât va funcționa mai eficient și pe o perioadă de timp mai lungă Dispozitivul CPAP aspiră aerul din cameră, îl filtrează, îl presurizează și eliberează aerul în căile respiratorii pentru a le menține deschise în timp ce dormiți. Dispozitivele, de asemenea, atrag diferite tipuri de particule din atmosferă. Aceste tipuri diferite de particule pot include:
•Fum;
•Miros/ par de la animale de companie;
•Praf;
•Potențiali microbi;
Filtrele dispozitivelor sunt concepute pentru a împiedica aceste particule să pătrundă în dispozitiv și apoi în plămânii utilizatorului.
Filtrele CPAP nu sunt costisitoare iar înlocuirea periodică va contribui la o durată de viaţa mult mai îndelungată a dispozitivului

Câte tipuri de filtre CPAP există?

Majoritatea dispozitivelor CPAP, APAP sau BiPAP au două filtre: Filtru HEPA alb si Filtru de burete negru

Filtru de unică folosinţă – Filtru CPAP HEPA alb

Filtru CPAP alb este un filtru pentru particule fine, de unică folosinţă, care nu se spală. De obicei, la achiziţia unui dispozitiv pentru tratarea apneei veţi primi un pachet de două filtre de rezerva (un Filtru HEPA alb şi un Filtru de burete negru). Ca regulă generală, ar trebui să înlocuiți filtrele de unică folosință (HEPA alb ) la fiecare 30 de zile. Acestea sunt foarte uşor de înlocuit, pur și simplu îl scoateţi pe cel vechi şi îl înlocuiţi cu unul nou. Asigurați-vă că filtrul folosit este pentru modelul dispozitivului pe care îl aveți, deoarece filtrele diferă în funcţie de producătorul dispozitivului.

Filtrele reutilizabile sunt fabricate dintr-un material spumant/ burete care poate fi curăţat cu apă călduţă şi săpun. Aceste filtre CPAP ajută stoparea pătrunderii unor particule grosiere în dispozitiv. Filtrul reutilizabil (Filtru de burete negru) trebuie curățat periodic, totuși, acesta în cele din urmă se va uza și va trebui să îl înlocuiți. Ca regulă generală, ar trebui să înlocuiți filtrul reutilizabil (filtru de burete negru) la fiecare 90 de zile. 

Filtrele pot reţine cu ușurință bacteriile găsite în aer. Bacteriile pot afecta sistemul respirator dacă aveți filtrele murdare. Dacă aveți animale de companie, ar trebui să aveţi în vedere înlocuirea mai frecventă a acestor filtre.

Filtru reutilizabil - Filtru CPAP burete negru

Cum se înlocuiesc filtrele dispozitivului CPAP

Cumpărarea unui filtru CPAP pentru dispozitivul dvs. este simplă și accesibilă. Cumpărarea o puteți face online, prin magazinul nostru www.cpap24.ro, care va pune la dispoziţie filtre CPAP diferite pentru a se potrivi cu dispozitivul dvs. Fiecare filtru este fabricat la o înaltă calitate, iar prețurile sunt competitive. Când înlocuiți un filtru, găsiți pur și simplu zona de admisie a aerului din partea din spate a dispozitivului și scoateți filtrul/ filtrele vechi. Apoi, introduceți noul filtru. În cazul celor mai multe dispozitive (care sunt dotate cu ambele tipuri de filtre) se va aşeza prima dată filtru de unică folosinţă (filtru CPAP HEPA alb) şi apoi filtru pentru particule grosiere (Filtru de burete negru). În acest fel, filtrul reutilizabil din burete va capta particule grosiere, iar resturile mai fine vor fi captate de filtrul de unică folosință. Dacă întâmpinați dificultăți la schimbarea filtrelor, ne puteţi contacta la 0755 024 024 pentru a vă oferi suport

Ocupă-te de schimbarea filtrelor CPAP chiar astăzi şi prelungeste durata de viaţă a dispozitivului!

Urmarea unui tratament cu CPAP pentru apnee în somn este vital și dacă veți face acest lucru în mod corect veți beneficia de o calitate crescută a vieții și a sănătății. Apneea de somn netratată poate duce la apariţia unor complicaţii, precum: infarct miocardic, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, chiar și insuficiență cardiacă. Două aspecte foarte importante în întreţinerea dispozitivelor pentru tratarea apneei în somn, sunt reprezentate de service-ul/ curățarea anuală a componentelor interioare ale dispozitivului de către un service autorizat de Ministerul Sănătăţii (www.servicemed.ro), împreună cu schimbarea regulată a filtrelor CPAP reutilizabile și de unică folosință.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *