În cazul în care călătoriţi în interes de serviciu sau în interes personal, nu vă lăsaţi dispozitivul CPAP acasă! De la terapia CPAP nu puteţi şi nu trebuie să vă luaţi vacanţă, integraţi dispozitivul CPAP în călătoriile dvs.!

În acest articol ,echipa CPAP24 vă oferă suportul necesar, vă răspunde la întrebări esenţiale privind utilizarea dispozitivelor în timpul zborului şi în cazul campingului în aer liber.

CPAP24.ro vă oferă o gamă diversificată de dispozitive ideale pentru a fi luate cu dvs. în călătorii. Acestea sunt mici şi uşoare, concepute pentru a fi uşor de transportat. Unele dinte dispozitive sunt prevăzute cu geantă de umăr, gata de a fi luate oriunde vă deplasaţi!

O întrebare des adresată de clienţii CPAP24 este: Pot să-mi iau dispozitivul CPAP în avion?

Bineînţeles! Zborul cu un dispozitiv CPAP nu trebuie să fie complicat sau stresant atâta timp cât sunteţi informat corespunzător asupra tuturor detaliilor.

Împachetarea dispozitivului şi a accesoriilor CPAP

În primul rând, dacă folosiţi un umidificator asiguraţi-vă că l-aţi deconectat pentru a evita deteriorarea dispozitivului. Înainte de a împacheta verificaţi ca umidificatorul şi restul componentelor să fie uscate. Luaţi cu dumneavoastră: dispozitivul CPAP, umidificatorul (opţional), furtunul CPAP, masca, cablu de alimentare, apă distilată, filtre suplimentare, baterie portabilă (dacă este cazul), prelungitor, recomandarea medicală, adaptor de alimentare (pentru călătorii internaţionale).

Pentru un plus de siguranţă, vă recomandăm să plasaţi pe carcasă un autocolant cu numele ,informaţii de contact şi informaţii care indică faptul că dispozitivul dvs. CPAP este un dispozitiv medical.

Trecerea prin punctul de securitate

Nu vă faceţi griji în privinţa ofiţerilor de la punctul de securitate, aceştia sunt familiarizați cu aceste dispozitive medicale. Există o mulţime de oameni cu apnee în somn, iar mare parte din aceştia trec zilnic prin securitatea aeroportului.

Vă recomandăm să luaţi cu dumneavoastră pungi/ săculeţi de plastic pentru a proteja dispozitivul şi componentele acestuia în momentul scanării.

În momentul trecererii prin punctul de securitate, dispozitivul dumneavoastră va fi scanat prin urmare este important să-l plasaţi într-o pungă de plastic pentru a fi protejat de eventualii germeni. La fel veţi proceda şi cu restul componentelor. Această procedură este importantă din punct de vedere igienic şi în felul acesta cei de la securitate pot vedea ce este înăuntru.

De asemenea, vă recomandăm să aveţi la îndemână o prescripţie sau o scrisoare medicală.

În avion

            

Asiguraţi-vă că dispozitivul dumneavoastră va compensa automat modificările de altitudine. Unele dispozitive necesită ajustare manuală, în cazul în care aceasta nu este realizată atunci presiunea aerului livrat de dispozitivul CPAP poate fi mai mică  şi tratamentul nu va fi realizat corespunzător.

 

Campingul cu dispozitivul CPAP

Faceţi o excursie în aer liber? Campingul cu un dispozitiv CPAP  poate părea destul de dificil dar există soluţii ce fac posibilă gestionarea apneei în orice locaţie.

În oferta noastră găsiţi accesorii CPAP ce vă pot ajuta. Spre exemplu, pachetul de baterii externe DV6EB este destinat furnizării unei alimentări independente pentru utilizarea aparatelor CPAP – în camping, în avion sau alt mijloc de transport.

Luaţi cu dumneavoastră şi filtre de schimb dacă planificaţi o vacanţă mai lungă, în caz contrar schimbaţi-le când ajungeţi acasă.

În unele cazuri puteţi găsi un loc de campare cu o sursă de energie electrică (generator) . Vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră un prelungitor pentru a nu fi nevoie să staţi lângă generator, ar fi destul de incomod/ zgomotos.

Utilizaţi un dispozitiv BLUE? Atunci aveţi nevoie de o modalitate eficientă de alimntare a acestuia. Un adaptor DC 12V vă permite să ţineţi apneea sub control chiar şi  când vă aflaţi în camping. Acest adaptor se conectează direct în priza pentru brichetă şi la dispozitivul dumneavoastră BLUE care vă asigură un somn liniştit!

Dacă aveţi şi alte neclarităţi echipa CPAP24 vă stă la dispoziţie şi vă oferă suportul necesar.

0755 024 024
info@cpap24.ro

Călătorii plăcute vă dorim!

 

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *