Dispozitivele CPAP sunt destul de cunoscute astăzi, dar încă există milioane de persoane care suferă de un somn neodihnitor. Impreuna dorim să examinăm câteva modalități de îmbunătățire a calității somnului și de stimulare a sănătății și a vitalității.

Practica este secretul
Încercați să utilizați dispozitivul CPAP în timp ce vă uitaţi la televizor, citiţi sau aveţi orice altă activitate sedentară. Acest lucru vă va ajuta să vă acomodati cu dispozitivul, cu masca și presiunea aerului, înainte de a o include în rutina normală de culcare.

Analizati datele
Dispozitivul CPAP înregistrează numeroase valori cheie ale performanței pe tot parcursul nopții, inclusiv numărul de episoade obstructive pe care le aveți, caracteristicile de presiune ale aparatului, problemele legate de potrivirea măştii sau de scurgere a presiunii și multe altele. Utilizați aceste informații și discutati cu medical specialist pentru a vă personaliza dispozitivul şi optimiza tratamentul CPAP.

Utilizați funcţia de Rampă
Multe aparate CPAP dispun de un sistem care furnizează o presiune de rampă care crește treptat presiunea aerului într-o anumită perioadă de timp. Acest lucru determina o adaptare mai lină la fluxul de aer sub presiune și minimizează disconfortul atunci când este timpul să adormiți. Vă veți simți mai confortabil în timp ce adormiți, iar funcţia de rampă vă va ajuta să cădeți într-un somn adânc în cel mai scurt timp. Dispozitivele de reglare automată (APAP) mențin presiunea la un nivel moderat până când simt un eveniment de apnee – perfect pentru maximizarea confortului și a siguranței în același timp.

Utilizați masca potrivită
Aparatele CPAP furnizează un tratament eficient atunci când sunt conectate la o mască de bună calitate. Faceți-vă timp pentru a explora mai multe stiluri de masti CPAP: măști CPAP Nazale, măști Pillow, măști CPAP Full-face sau masti Hybrid. Majoritatea mastilor CPAP sunt confortabile, sigure, ușor de curățat şi accesibile.

Masca CPAP Nazala

Masca CPAP Full Face

Masca CPAP Pillow

Masti Hybrid

 

Utilizati un umidificator
În general, aerul uscat creeaza disconfort oricarei persoane. O idee bună este să adăugați o unitate de umidificare (umidificator) încălzită la dispozitivul CPAP. Un umidificator va adăuga umiditate, aer încălzit la tubulatura CPAP, ceea ce determină ca fluxul de aer sub presiune să fie mai tolerabil pentru majoritatea utilizatorilor. Majoritatea umidificatoarelor vă permit, de asemenea, să personalizați nivelul de umiditate pentru a compensa aerul uscat în lunile de iarnă.

Umidificator Blue cu PulseDose

Determinați dacă aveți nevoie de un aparat CPAP sau un concentrator de oxigen
Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le faceți (împreună cu medical dvs. specialist) este să aflaţi dacă trebuie să utilizați un aparat CPAP sau un concentrator de oxigen. Acestea sunt două dispozitive foarte distincte cu scopuri diferite. Un concentrator de oxigen filtrează aerul înconjurător și îl livrează fie într-un flux continuu. Terapia CPAP eliberează aerul în căile respiratorii și nu creează oxigen concentrat. Puteți să le utilizați împreună pentru a crea un plan de tratament dacă suferiți atât de SAS (Sindromul de Apnee in Somn), cât și de BPOC (Bronhopneumopatie cronica obstructiva), dar majoritatea utilizatorilor folosesc una sau cealaltă. Medicul specialist vă va ajuta să stabiliți ce unitate vă va oferi cea mai potrivita terapie pentru nevoile dvs.

Concentrator de Oxigen Compact 525

APAP Blue Auto Plus

 

Maximizarea performanței tratamentului dvs. CPAP sau a concentratorului de oxigen poate adăuga ani în viața dvs. și vă va ajuta să vă simțiți revigorați, energizanţi și pregătiți să abordați ziua intr-o nota pozitiva. Pentru mai multe informații despre dispozitivel CPAP și concentratoare de oxigen, contactați specialiștii CPAP24! 0755 024 024


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *